Opis projekta

  1. Home
  2. Sport
  3. Opis projekta

Saniranje šteta uzrokovanih poplavama

  • Tuzla
  • Manje od jedne sedmice

Detalji projekta

Klub borilačkih sportova „Tuzla“, kao jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva grada Tuzla, Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine, pretrpio je ozbiljne štete u poplavama koje su pogodile grad Tuzla 24.7.2020 godine.

Novoopremljene prostorije Kluba i sala za treniranje u kojoj vježba preko 120 članova Kluba, koja se nalazi u SKPC „Mejdan“ Tuzla u potpunosti je potopljena. Štete su nastale u građevinskom dijelu, uništena je oprema i rekviziti za treniranje, elektro instalacije, kompjuterska oprema, najmještaj, a u potpunosti je uništen dio arhive Kluba.

Ukupna procjena štete je cca 23.000 KM, ne računajući ljudski rad.

Isto večer, članovi Kluba i treneri su uspjeli iscrpiti, vodu, ukloniti uništenu opremu, a izvršena je dezinfekcija i deratizacija prostorija.

Molimo Vas, u skladu sa vašim mogućnostima, finansijski pomognete na Klub, kako bi se prostoru „Centra za rad i razvoj djece i mladih“ u SKPC „Mejdan“ Tuzla vratio stari sjaj.

Takmičari i treneri Kluba su isto večer reagovali i iscrpili vodu. Međutim, voda i fekalije koje su se nalazile u njoj ostavile su velike posljedice na zidne i podne površine, opremu…
Ono što nam je najpotrebnije je
– obnova zidnih površina ( sušenje zidova, gletovanje i krećenje, površine 320 m2 (visina zida koja je oštećena 60 cm).
– kompjuterska oprema (2 kompjutera)
– printer
– drvene klupe za svlačionice (4 klupe)
. drveni namještaj (police, plakari na kojima su stojali trofeji)
– balans ploče, gume za vježbanje, strunjače

Potrebna ekspertiza preduzeća

Prilozi