Opis projekta

  1. Home
  2. Dizajn i multimedija
  3. Opis projekta

Mentorski program za studente

  • Novo Sarajevo
  • 3 - 6 mjeseci

Detalji projekta

Udruženje studenata EESTEC LC Sarajevo je nevladina organizacija čiji su članovi i rukovodstvo studenti Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevo. EESTEC LC Sarajevo u toku godine organizira niz projekata i aktivnosti sa ciljem unapređenja znanja, vještina i prilika za svoje članove, a nerijetko i za druge studente. Dva najveća projekta Udruženja su Soft Skills Academy Sarajevo, te sajam zapošljavanja JobFAIR. 

Vrijednosti koje EESTEC njeguje kod svojih članova ogledaju se u pripadnosti, većoj mobilnosti, poticanju razmjene znanja, razvojem individua, osnaživanjem saradnje između komiteta širom Evrope i članova, te razvijanje profesionalizma. U skladu sa ovim, rukovodstvo organizacije je uvidjelo nedostatak znanja i vještina, a ujedno u tome i priliku za dalji razvoj, kako bi što kvalitetnije realizirali svoje projekte i aktivnosti. 

Upravljačko tijelo Udruženja čini Upravni Odbor u sastavu od 7 članova i članica, od kojih je jedan predsjednik. Svaki član/ica Odbora je zadužen za određeni segment rada Udruženja – predsjednik, informacione tehnologije, ljudski resursi, fundrasing i vanjski odnosi, promocija i marketing, kontakt osoba, te blagajnik Udruženja. Svakako da svi zajedno rade na razvijanju organizacije i uvođenjem novih ideja i projekata. U cilju unapređenja Udruženja, članovi i članice Upravnog odbora bi voljeli imati osobu – mentora/icu koja bi im pomogla u napredovanju kako u ličnom, tako i u profesionalnom smislu. 

Kroz isplanirani polugodišnji program mentorstva, voljeli bi da kompanije koje dijele iste vrijednosti kao mi, te čiji uposlenici imaju dovoljna znanja, vještina i volje da rade na iznad pomenutim segmentima nas kontaktiraju. Program mentorstva može sadržavati jedan do dva mjesečena online ili offline sastanka koji bi se bazirali na konkretne probleme koje članovi imaju u radu unutar Udruženja. Također, voljeli bi da nam te osobe pomognu u kreiranju planova i strategija za naredni period.

Potrebna ekspertiza preduzeća