Opis projekta

  1. Home
  2. Bosna i Hercegovina
  3. Opis projekta

Ambasadori za neformalno obrazovanje mladih

  • //volontiraj.ba/wp-content/uploads/2019/11/bih.jpgBosna i Hercegovina
  • Više od 6 mjeseci

Detalji projekta

Projekt ima za cilj promovirati učešće u aktivnostima neformalnog obrazovanja i  promovirati važnost potvrđivanja i priznavanja kompetencija stečenih izvan formalnog obrazovnog okruženja koristeći inovativnu metodologiju.

Projektom se želi uzeti u obzir ono što je do sada učinjeno na ovom području, istraživanjem najboljih praksi i uspješnih priča i pripremiti se za rad na terenu kako bi se ojačala važnost neformalnog učenja.

Projekt se temelji na neformalnom obrazovanju i radi na razvijanju nove metodologije ”Ambasadora za neformalno obrazovanje mladih”, obučenih mladih koji se mogu služiti peer-to-peer pristupom pružajući svoje iskustvo kako bi nadahnuli druge mlade ljude i relevantne dionike ka višem vrednovanju i boljem korištenju NFL iskustva.

Istraživanje postojećih politika o priznavanju i potvrđivanju neformalnog obrazovanja i uspješne priče mladih.

Provest će se i drugo istraživanje kako bi se prikupile nadahnjujuće priče mladih koji su zahvaljujući neformalnom obrazovanju izgradili osobni ili profesionalni put, identificirali svoj put i kako su ga uspjeli učiniti važnim za svoju budućnost.

Kreiranje ”Mreže Ambasadora za mlade” i online platforme za razmjenu priča i praksi

Izrada, objavljivanje i prijevod priručnika Ambasadori za neformalno obrazovanje mladih, istraživanje i Katalog uspješnih priča

Izrada prijedloga politika za priznavanje i potvrđivanje neformalnog obrazovanja (februar / veljača – jun / lipanj 2021. godine)

Potrebna ekspertiza preduzeća

Prilozi