Program korporativnog volontiranja- Addiko Cares

  1. Home
  2. Vijesti
  3. Detalji
Program korporativnog volontiranja- Addiko Cares

Addiko banka u Bosni i Hercegovini je razvila program Addiko Cares – program korporativnog volontiranja zaposlenika banke, koji dio svog radnog vremena provode baveći se društveno korisnim radom, pomažući zajednici u kojoj djeluju, a koji banka dodatno finansijski pomaže.

Udruženje “Radosti druženja” je Udruženje roditelja djece i mladih s poteškoćama u razvoju na području Unsko-sanskog kantona i Bihaća. Početkom ove godine u okviru programa Addiko Cares, uposlenici-volonteri Addiko banke u Bihaću su izdvojili svoje vrijeme za zamjenu stolarije u prostorijama ovog Udruženja. Addiko banka je finansirala opremu, a uposlenici banke su zajedno sa stručnim osobljem učestvovali u postavljanju stolarije.

“Naša djeca nemaju ništa osim ovog Udruženja, u kojem se osjećaju sretno i voljeno, pa je naša zahvalnost zaista ogromna. Njihovi uslovi za rad sada će biti dosta bolji jer su im prostorije toplije zahvaljujući donaciji Addiko Banke”, istakla je Mirsada Hodžić, predsjednica udruženja “Radosti druženja” iz Bihaća.[1]

Ovaj program omogućava svim uposlenicima Addiko banke da pokažu svoj interes za pomoć zajednici odvajanjem jednog radnog dana za volontiranje.

Koliko god se doprinos jednog volontera/ke zajednici činio malen i beznačajan, on to nikada nije. Korporativno volontiranje stvara bolje društvo, daje podršku zajednici ali i razvija neke nove vještine kod uposlenika-volontera.


[1] https://www.addiko-fbih.ba/addiko-cares-u-bihacu-nova-stolarija-u-radionicama-udurzenja-radost-druzenja-u-bihacu/

Faruk Gutic

Author Since: 04.05.2020

Ostavi komentar