Info o organizaciji

  1. Home
  2. Centar (Sarajevo)
  3. Ostale informacije
employer

Detaljno o SOS Dječija sela BiH

SOS Dječija sela BiH su članica međunarodne humanitarne organizacije SOS Children's Villages International koja već 71 godinu djeluje u 136 zemlje širom svijeta, na svih 5 kontinenata pružajući podršku prvenstveno djeci bez roditeljskog staranja kroz porodični model brige, ali i svoj ostaloj djeci, osobito iz ranjivih kategorija kroz Programe jačanja porodica, edukativne programe, programe za mlade.

VIZIJA
Svako dijete ima porodicu i raste uz ljubav, poštovanje i sigurnost.

MISIJA
Mi stvaramo porodice za djecu u nevolji, pomažemo im da izgrade svoju budućnost i doprinosimo razvoju zajednice u kojima žive.

SOS Dječija sela dolaze u BiH 1994. godine. Prvi programi su bili usmjereni na hitnu podršku u hrani, lijekovima i novcu. Potom su oformljeni SOS klubovi za djecu i mlade, a već 1996. godine počinje izgradnja i prvog SOS Dječijeg sela za djecu bez roditeljskog staranja. Danas, vodeći se potrebama zajednice, SOS Dječija sela BiH imaju najveći broj programa u regionu: dva SOS Dječija sela u Sarajevu i Gračanici, Program jačanja porodica u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Gračanici, Maglaju, Srebrenici, Mostaru i Goraždu, kao i Edukativne programe poput Programa za mlade, Centara za rani rast i razvoj, Evropskog volonterskog servisa…

Nema aktivnih projekata