Info o organizaciji

  1. Home
  2. Bosna i Hercegovina
  3. Mostar
  4. Ostale informacije
employer

Detaljno o Mostar Rock School

Mostar Rock School je fabrika zvuka koja iz godine u godinu iznjedri novu generaciju potkovanih talenata, mjesto razmjene i saradnje, klub profesionalnih muzičara, platforma podrške sa lepezom servisa za mlade muzičare i bendove u usponu.

Mostar Rock School djeluje u prostorijama Muzičkog Centra Pavarotti u Mostaru gdje nudi muzičko obrazovanje za mlade. Kroz individualne časove na dnevnoj bazi, kao i programe kombiniranih časova i session bendova, polaznici unaprijeđuju svoje znanje i vještine, međusobno surađuju i zajednički stvaraju.

Program je struktuiran na način da polaznici imaju priliku raditi sa što više različitih vršnjaka, te kroz zadatke upoznavati jedni druge, osobno i muzički. Na ovaj način, osim obrazovnog aspekta, Mostar Rock School podstiče suradnju, zajedničke vrijednosti i raznolikost.

Pored toga, Mostar Rock School nudi svoju infrastukturu (potpuno opremljene muzičke prostorije) za vježbanje i probe svim zainteresiranim muzičarima i bendovima iz Mostara i okoline.

Na ovaj način, kroz svoje aktivnosti Mostar Rock School godišnje servisira i do 200 mladih ljudi.

Svake školske godine, u svom obrazovnom programu, Rock škola implementira više od 3000 sati individualne nastave, 400 session band proba i broji više od 1300 proba gostujućih bendova i vježbi.

U osam godina postojanja, Mostar Rock School je organizirala niz aktivnosti, od čega 98 koncerta (programski, promotivni, jam session), uzela učešće na deset međunarodnih razmjena mladih (Makedonija, Slovenija, Austrija, Srbija, Francuska), kroz svoj program ugostila velika svjetska imena kao što su Marc Ford (gitarista legendarnih Black Crowes – SAD) i „Ten Years After“ (VB), Innes Sibunn, Senad Šuta (Dubioza Kolektiv), Damir Urban (HR), Vasil Hadžimanov Band (SRB) , Lord Bishop Rocks (SAD) i Audiowolf (NJEM), Brian Eno (Eng), Doyle Bramhal II (USA), Adam Minkoff (USA), Chris St. Hillaire (USA), Van Velzen (NED), Trevor Gibson (GB), te uspjela steći nadasve pozitivan imidž, kako u Mostaru, tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Tome u prilog govori i činjenica da je Koledž Ujedinjenog Svijeta Mostar (UWC Mostar) potvrdio kvalitet ovog projekta, uvrštavajući Mostar Rock School program u jednu od pet obaveznih outreach aktivnosti za po četiri svoja studenta godišnje.

MoRS podržava mlade muzičare u usponu i putem svog Booking odjela. Mostar Rock School Booking (MoRS Booking) doprinosi razvoju muzičke scene u Bosni i Hercegovini, podstiče rad mladih muzičara i muzičkih profesionalaca i stvara nove prilike i izazove u muzičkoj industriji.

MoRS Booking nudi mrežu velikog broja klubova, festivala i radnika unutar muzičke industrije. Organizira turneje, nudi prevoz za bendove, tehničare, ton majstore, te radi na marketinškoj strategiji za mlade bendove.

Detaljnije informacije na: https://mostarrockschool.org/

Nema aktivnih projekata