Korporativno volontiranje može biti dugoročno

  1. Home
  2. Vijesti
  3. Detalji
Korporativno volontiranje može biti dugoročno

EESTEC predstavlja udruženje studenata elektrotehnike. Ovo udruženje je već koristilo usluge servisa www.volontiraj.ba , a u proteklom periodu su se obratili s volonterskom ponudom za podršku organizacije EESTEChat-a.


EESTEChat predstavlja event koji ima za cilj edukavati mlade ljude i ponuditi im prostor u kojem mladi ljudi mogu diskutovati o temama koje su značajne za njih. Sastavili su volontersku ponudu u kojoj su tražili prostor i tehničku opremu za 30 osoba, te istu postavili na www.volontiraj.ba.

U veoma kratkom vremenskom periodu na njihovu volontersku ponudu odgovorili su Residence INN by Merriott hoteli Sarajevo. Uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT, EESTEC LC Sarajevo i Residence INN by Merriott Sarajevo su potpisali memorandum o saradnji na godinu dana, u kome će Residence INN by Merriott Sarajevo omogućiti prostor i tehničku opremu za organizaciju EESTEChat-a, aktivnosti EESTEC LC Sarajevo.

Tom prilikom, Ajla Kozica, Sales Manager Residence INN by Merriott hotela Sarajevo izjavila je:

“Prije svega želim da se zahvalim Institutu za razvoj mladih KULT za odličnu inicijativu i dosadašnju podršku. Korporativno volontiranje je izraz društveno odgovornog poslovanja Residence INN by Merriott hotela i čin podrške zajednici. Veliko nam je zadovoljstvo pružiti podršku mladima iz EESTEC-a kroz ustupanje prostora za organizovanje aktivnosti, te svu drugu potrebnu pomoć. Zadovoljstvo nam je upoznati mlade ljude iz EESTEC-a koji se trude organizovati visokokvalitetne događaje od važnosti za sve studente elektrotehnike. Nadamo se da ćemo biti u mogućnosti podržati još neke od budućih aktivnosti, kao i da će više preduzeća prepoznati važnost korporativnog volontiranja”.

Iz EESTEC-a LC Sarajevo su izrazili svoje zadovoljstvo gostoprimstvom i spremnosti osoblja hotela da im izađu u susret.

“Nama bilo kakav vid podrške mnogo znači, a partneri kao što su Residence INN by Merriott Sarajevo su upravo partneri koji nam omogućavaju naš rad. U ovom slučaju, radi se o podršci u vidu besplatnog korištenja sala u hotelu, koja nam omogućava organizovanje potpuno novog tipa društvene aktivnosti koja za cilj ima aktivaciju mladih i podsticanje na profesionalni i lični razvoj. Želimo se zahvaliti ljubaznom osoblju koje je bilo pristupačno za sve naše potrebe, pa čak i spremno da izađe iz okvira potrebnog i uradi daleko više od onoga što smo mi očekivali”, izjavila je Amila Čengić, potpresjednica za unutrašnje poslove EESTEC LC Sarajevo.  

Volontiraj.ba vodeća je online platforma za povezivanje udruženja s preduzećima u oblasti korporativnog volontiranja. Platforma je razvijena u okviru inicijative „Poboljšanje ljudskih prava u privrednom sektoru u Bosni i Hercegovini“, koju provodi Institut za razvoj mladih KULT, a uz podršku Evropske unije. Platforma je dostupna svim preduzećima i udruženjima u Bosni i Hercegovini.

Faruk Gutic

Author Since: 04.05.2020