Izrada web stranice kao aktivnost korporativnih volontera

  1. Home
  2. Vijesti
  3. Detalji
Izrada web stranice kao aktivnost korporativnih volontera

Centar za građansku suradnju Livno je nevladina, neprofitna, vanstranačka organizacija čiji je cilj poticanje aktivnog sudjelovanja građana u životu zajednice. Centar je osnovan od strane Centra za civilno društvo u jugoistočnoj Europi (CCS), Washington DC.

CGS Livno se kao organizacija registrirala na platformu volontiraj.ba s volonterskom ponudom izrade web stranice koja će poslužiti kao instrument za promociju i informiranje javnosti, ali i sticanja veće prepoznatljivosti organizacije u društvu. Volonterska ponuda Centra za građansku suradnju Livno uparena je s društveno odgovornim preduzećem Project Adam.

Nakon završene aktivnosti korporativnih volontera, Ivona Mišković ispred Centra za građansku suradnju Livno izjavila je: „Centar za građansku suradnju iz Livna izuzetno je zahvalan što je imao priliku sudjelovati u programu korporativnog volontiranja. S pojmom volontiranje se svakodnevno susrećemo ali pojam korporativno volontiranje nije učestala pojava u našem društvu, bar ne na području gdje mi kao organizacija egzistiramo i radimo. Pozitivno smo iznenađeni i oduševljeni konceptom korporativnog volontiranja, gdje su korporacije i firme, kao što je i naš match, prije svega društveno odgovorna poduzeća koja ulažu u društvo, u ovom slučaju u civilni sektor koji je jako bitan segment društva i tim doprinose njegovoj afirmaciji, osnaživanju i razvoju”.

Kroz razgovor i savjetovanje, korporativno volontiranje doprinosi uvezivanju i razvoju komunikacije civilnog društva i privrednog sektora u BiH, a CGS Livno i Project Adam prestavljaju još jedan od pokazatelja pozitivne strane korporativnog volontiranja u BiH.

Volontiraj.ba vodeća je online platforma za povezivanje udruženja s preduzećima u oblasti korporativnog volontiranja. Platforma je razvijena u okviru inicijative „Poboljšanje ljudskih prava u privrednom sektoru u Bosni i Hercegovini“, koju provodi Institut za razvoj mladih KULT, a uz podršku Evropske unije. Platforma je dostupna svim preduzećima i udruženjima u Bosni i Hercegovini.

Faruk Gutic

Author Since: 04.05.2020