O nama

  1. Home
  2. O nama

O platformi

Platforma Volontiraj.ba vodeća je mreža za povezivanje udruženja s preduzećima u oblasti korporativnog volontiranja. Korporativno volontiranje razvijamo kao koncept društveno odgovornog poslovanja. Želimo ojačati odgovoran društveni odnos između zaposlenika, preduzeća i lokalne zajednice potičući i razvijajući vještine i znanja za aktivno učestvovanje u razvoju društva.  

Korporativno volontiranje vrsta je društvenog angažmana koji planiraju, organiziraju i izvršavaju zaposlenici, a, s druge strane, odobrava, potiče i finansijski podržava menadžment preduzeća. Za vrijeme korporativnog volontiranja zaposlene osobe provode jedan svoj redovan radni dan ili više njih volontirajući odnosno obavljajući zadatke za dobrobit društva, a poslodavci takve dane tretiraju kao redovne radne dane ne umanjujući naknadu ili slobodan dan zaposlenicima koji su volontirali.

Volontiraj.ba predstavlja alat putem kojeg se spajaju korporativni volonteri odnosno preduzeća s udruženjima, kako bi se što bolje povezale ponude i potrebe u oblasti volonterskih usluga. Naša vizija jeste otvoreno društvo bez prepreka koje sprječavaju volontere, udruženja i preduzeća da međusobno sarađuju, rade i razvijaju snažnije odnose, a sve za dobrobit društvene zajednice.

Volontiraj.ba je online platforma nastala u okviru inicijative „Poboljšanje ljudskih prava u privrednom sektoru u Bosni i Hercegovini“, koju provodi Institut za razvoj mladih KULT u saradnji s Udruženjem poslodavaca FBiH i uz podršku Evropske unije.

Video